seyedrezabazyar>

مشاور تحصیلی احسان افشارمنش

++این مطلب توسط احسان افشارمنش تهیه و نشر گردیده است++
مشترک روزنامه مشاورین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
یادداشت سردبیر

زکات علم، نشر آن است!

دوستان و همراهان عزیز:
کلام آغازین را از مدیریت محترم وبلاگ بیان وام می گیرم; هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. فراموش نکنیم که زکات علم نشر آن است و برای سهیم کردن دیگران در آنچه کسب کرده ایم لحظه‌ای نباید درنگ کنیم. 
این وبسایت با دو آدرس: 
در دسترس می‌باشد.                                                                              
احسان افشارمنش
مشاور و روانشناس بالینی

رزرو وقت مشاوره حضوری برای رزرو وقت روی عکس کلیک کن

شیوه مطالعه کنکوری (فیزیک)

پنجشنبه, ۸ بهمن ۱۳۹۴، ۰۸:۳۸ ب.ظ

یادم می‌آید درس فیزیک را خیلی دوست داشتم اما ضعیف بودم! ابتدا یک سری کلیات در مورد فیزیک کنکور به شما می‌گویم و بعد از آن به‌طور جزئی‌تر وارد شیوه‌های حل مسئله در فیزیک خواهم شد که خودم سعی می‌کردم آن‌ها را رعایت کنم.

درس فیزیک در ابتدای سال پیش‌دانشگاهی برای من درس نسبتا سختی بود و یکی از نقاط ضعف عمده‌ی من را همین درس می‌دیدم. اما من در کنکور بالاترین درصد اختصاصی‌ام مربوط همین فیزیک بود . پس مطمئن باشید شما نیز با تمرین و تکرار قطعا می‌توانید موفق شوید.

شیوه مطالعه فیزیک کنکور

فیزیک از جمله درس‌هایی است که خیلی نیاز به تمرین و تست دارد؛ البته بخش‌های مختلفی دارد؛‌ مثلا اواخر پیش‌ ۲ حفظی و خواندنی است اما مثلا دینامیک و سینماتیک بیش‌تر به تمرین و تست نیاز دارد.

من برای نور فیزیک ۱ و اکثر قسمت‌های فیزیک ۲ و فیزیک ۳ وقتی جزوه و کتاب را خواندم و احساس کردم تقریبا یاد گرفته‌ام، شروع به خلاصه‌نویسی کردم. خلاصه‌نویسی در فیزیک هم خیلی مهم است؛ چون اکثرا فرمول است و با این کار می‌توانید خیلی سریع فرمول‌ها را مرور کنید و بعد، از آن‌ها تست بزنید.

خلاصه نویسی فیزیک

خلاصه‌نویسی در فیزیک، خیلی به من کمک کرد. شیوه‌ی خلاصه‌نویسی فیزیک را در قسمت خلاصه‌نویسی‌ها می‌توانید مشاهده کنید. من تقریبا از عید به بعد فقط خلاصه‌های فیزیک ۱ و ۲ و ۳ را می‌خواندم و بعد از مرور و خلاصه، تست می‌زدم.

کتاب تست فیزیک

من برای درس فیزیک قبل از عید یک کتاب تست را کامل زدم و بعد از عید ۲ کتاب دیگر هم تهیه کردم که از آن‌ها برای مرور و تست مضربی و یادآوری مطلب‌ها و نکته‌ها بعد از خواندن خلاصه و افزایش تسلط و برطرف کردن نقاط ضعف استفاده می‌کردم.

لازم نیست تعداد زیادی کتاب بخرید و خود را سردرگم کنید. بلکه یک کتاب تست را کامل تمام کنید و یکی دو کتاب را نیز برای مرور و تست مضربی در مبحث‌های مورد نیازتان استفاده کنید.

افزایش سرعت در فیزیک

سعی کنید سرعت خود را در درس فیزیک و سؤال‌های محاسباتی افزایش دهید. چون مثلا در کنکور ۸۹، خیلی از افراد بودند که به دلیل تعلل زیاد در برخی سؤال‌های فیزیک، حتی فرصت نکردند سؤال‌های شیمی را شروع کنند. برای افزایش سرعت نباید مثلا یک روز ۲۰۰ تا تست بزنید و بعد بروید تا یک ماه دیگر. سعی کنید مثلا یک روز در میان ۴۰ تا ۵۰ تا تست بزنید تا پیوسته مرور کرده باشید.

فیزیک پیش ۱

فیزیک پیش‌دانشگاهی ۱ خیلی نیاز به تمرین و تست دارد و تقریبا بیش‌ترین تستی که من زدم مربوط به این قسمت بود. هر وقت لازم می‌دیدم،‌ در حد ۲۰ دقیقه،‌ کل خلاصه و فرمول‌ها را مرور می‌کردم و سپس حدود یک ساعت از یک کتاب تست مضربی (حتی گاهی مضرب ۱۰) می‌زدم. اما پیش‌دانشگاهی ۲ بیش‌تر خواندنی است. تا می‌توانید آن را از روی کتاب بخوانید و حفظ کنید.

برای حل مسئله‌های فیزیک حتما مرحله‌های زیر را باید دنبال کنید:

۱) صورت مسأله را دقیق بخوانید و مبحث را شناسایی کنید و بفهمید مسأله از شما چه می‌خواهد.

۲) اگر لازم بود، حتما شکل بکشید.

۳) فرمول مربوط به مسأله را یادآوری کنید (اگر خلاصه‌نویسی کرده باشید و زیاد آن را مرور کرده باشید،‌ برای‌تان خیلی راحت خواهد بود).

۴) اگر نیاز به جابه‌جایی و تغییر در فرم اصلی فرمول وجود دارد آن‌ها را انجام دهید.

۵) اگر داده‌های مسأله نیاز به تبدیل واحد دارند آن‌ها را انجام دهید.

۶) داده‌های مسأله را در فرمول جای‌گذاری کنید و مسأله را حل کنید.

اگر احساس می‌کنید سرعتتان پایین است، همان طور که گفتم پیوسته تست بزنید و سعی کنید بدون این که دقتتان کم شود، سرعت را زیاد کنید. این کار تنها با تست‌زنی زیاد و اصولی امکان‌پذیر است. در اثر حل کردن تست‌های تکراری و مشابه، سرعت عمل افزایش می‌یابد. حتی اگر لازم دیدید می‌توانید چندین بار تست‌های کنکورهای سراسری سال‌های اخیر را پاسخ دهید. توجه کنید لازم نیست مسأله را به‌صورت تشریحی حل کنید.اگر توانستید بی‌دقتی‌های خود را کنترل کنید و کاهش دهید (سعی می‌کنم هر چه سریع‌تر مقاله‌ای در این زمینه در سایت قرار دهم)، فرمول‌ها را در ذهن خود بیاورید و فقط محاسبه‌ها را روی کاغذ انجام دهید. توجه کنید که مرحله‌هایی که احتمال خطا در آن‌ها زیاد نیست را در ذهن انجام دهید و سایر مطلب‌ها (مثل محاسبه‌ها) را حتما حتما روی کاغذ انجام دهید. سعی کنید از شکل‌ها حداکثر استفاده را ببرید و سرعت حل مسأله‌ی خود را با شکل افزایش دهید؛ چون خیلی به شما کمک خواهد کرد.

توصیه‌های خیلی مهم فیزیک:

* اگر در کنکورهای آزمایشی و کنکور اصلی،‌ احساس کردید یک سؤال فیزیک (و یا هر درس دیگر) وقت‌گیر است، آن‌ را حتما رها کنید و دور شماره سوال O بکشید (به تکنیک زمان‌های منقصت مراجعه شود). سعی کنید خود را به این کار عادت دهید. چون برخی سؤال‌های فیزیک واقعا وقت‌گیر هستند. البته توصیه می‌کنم حتما سرعت حل مسائل فیزیک را با زدن تست‌های زیاد و متنوع خیلی بالا ببرید. به‌نحوی که دقتتان پایین نیاید. شاید مهم‌ترین کار در فیزیک همین افزایش سرعت بدون کاهش دقت باشد.

به نکته‌های زیر حتما توجه کنید:

۱) ابتدا حتما متن درس فیزیک را با دقت بخوانید و کاملا آن را بفهمید و بعد سراغ مثال‌ها و تمرین‌های کتاب درسی بروید.

۲) در منزل و برای حل سؤال‌های فیزیک هرگز از ماشین حساب استفاده نکنید و مسأله‌ها را حتما تا آخر حل کنید. سرعت محاسبه‌ها در کنکور خیلی مهم است. از همین حالا باید با حل سؤال‌های مختلف، سرعت محاسبه‌ی خود را افزایش دهید.

۳) حتما بعد از مطالعه‌ و خلاصه‌برداری، سراغ تست‌زنی بروید و آن قدر تست بزنید (البته نه این که همه را در یک روز بزنید) تا به تسلط برسید. صبور باشید و آرام آرام سرعت خود را افزایش دهید.

۴) گاهی هیچ اشکالی ندارد تست‌های تکراری بزنید. این کار برای افزایش سرعت عمل مفید است؛ البته به شرطی که بار دیگر از ابتدا تا انتها را حل کنید نه این که از حفظ جواب دهید.

۵) لازم نیست فرمول‌های متفرقه را از کتاب‌های کمک‌آموزشی حفظ کنید و خود را دچار سردرگمی کنید. به جای این کار، شیوه‌ی درست استفاده از فرمول‌های اصلی را یاد بگیرید و با تمرین زیاد، در آن‌ها به تسلط کافی برسید.

* باز هم تاکید می‌کنم حتما برای موفقیت در درس فیزیک، لازم است سرعت محاسبه‌های ریاضی خود را بدون کاهش دقت، افزایش دهید؛‌ پس از همین الان شروع به تمرین کنید. کار سختی نیست…

نظرات (۰)

برای نظر دادن اولین نفر باشید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">