seyedrezabazyar>

مشاور تحصیلی احسان افشارمنش

++این مطلب توسط احسان افشارمنش تهیه و نشر گردیده است++
مشترک روزنامه مشاورین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
یادداشت سردبیر

زکات علم، نشر آن است!

دوستان و همراهان عزیز:
کلام آغازین را از مدیریت محترم وبلاگ بیان وام می گیرم; هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. فراموش نکنیم که زکات علم نشر آن است و برای سهیم کردن دیگران در آنچه کسب کرده ایم لحظه‌ای نباید درنگ کنیم. 
این وبسایت با دو آدرس: 
در دسترس می‌باشد.                                                                              
احسان افشارمنش
مشاور و روانشناس بالینی

رزرو وقت مشاوره حضوری برای رزرو وقت روی عکس کلیک کن

دوران طلایی جمع بندی

سه شنبه, ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۹:۰۱ ق.ظ

جمع‌بندی، دوره‌ای متفاوت از گذشته

اکنون شما وارد مرحله‌ی جدیدی از درس خواندن‌تان می‌شوید. مرحله‌ای متفاوت از گذشته. شرایط به سرعت تغییر می‌کند و باید همه چیز را متناسب با شرایط جدید هماهنگ کنید. مطالعه‌ی مطلب زیر شما را در این جهت یاری می‌دهد.

1- قبل از دوره‌ی جمع‌بندی، این‌گونه بود که یک مطلب را می‌خواندید، تمرین و تست آن را انجام می‌دادید، بعد به سراغ مطلب‌ بعدی می‌رفتید و همین‌طور تا آخر؛ یا درس ادبیات و عربی را درس به درس دنبال می‌کردید. ولی اگر قرار باشد به همین روش در ماه‌های باقی‌مانده عمل کنید، بین مطالعه‌ی درس‌های اول و آخر فاصله‌ی زیادی ایجاد می‌شود و ممکن است دوباره مباحث اول را فراموش کنید. با این روش، مطالعه متمرکز نخواهد بود. در دوره‌ی جمع‌بندی، مطالعه‌ی شما باید متمرکز باشد و هر درس را در فاصله‌ی زمانی کوتاهی مطالعه و برخی دروس مانند ادبیات و عربی را نه به شیوه‌ی درس به درس بلکه به صورت موضوعی جمع‌بندی کنید.

2- اگر تا به‌حال درس خواندن را شروع نکرده‌اید، سعی نکنید همه‌ی درون خوانده نشده یا درس‌هایی را که بلد نیستید، بخوانید. اگر کارهای انجام نشده زیادی را باید در فرصت کم باقی‌مانده انجام دهید، این شیوه، شما را با کمبود وقت جدی روبه‌رو می‌کند و شیرازه‌ی کارتان را از هم می‌پاشد. در دوره‌ی جمع‌بندی مطالعه‌ی شما انتخابی خواهد بود و مباحثی را که در بودجه‌بندی سؤالات کنکور ارزش کم‌تری دارند، یا مباحث دشوار را که تسلط بر آن‌ها، وقت‌گیر است، از برنامه‌ی مطالعاتی خود خارج خواهید کرد و بدین ترتیب زمان بیش‌تری را ذخیره می‌کنید.

3- در گذشته، شما تست‌های یک درس را به صورت موضوعی و تفکیک شده پاسخ می‌دادید. از این رو به نظر می‌رسید که به موضوعات هر درس تسلط دارید. اما در آزمون‌های جامع، به دلیل ترکیب شدن مباحث گوناگون و فشرده بودن سؤالات، نمره و نتیجه‌ای که به دست می‌آورید،  با نمره‌ای که در منزل به خود می‌دادید بسیار تفاوت دارد. در دوره‌ی جمع‌بندی باید به جای نگاه موضوعی به درس و تست‌ها، نگاهی کلی و ترکیبی به آن‌ها داشته باشید.

4- قبل از دوره‌ی جمع‌بندی، تکالیف هر درس به شما می‌گفت: چه اندازه وقت و زمان به آن اختصاص دهید، اما در دوره‌ی جمع‌بندی، به دلیل محدودیت زمان، این بار وقت و زمان می‌گوید که تکالیف را چگونه انجام دهید.

به دلایل پیش‌گفته، باید در دوره‌ی جمع‌بندی روش و منابع مطالعاتی، شیوه‌های مرور و برنامه‌ریزی، نسبت به دوره‌های قبل تغییر کند.


از چه زمانی جمع‌بندی را شروع کنیم؟

شروع دوره‌ی جمع‌بندی با توجه به وضعیت درسی‌تان، تعیین می‌شود. بچه‌های متوسط و کمی ضعیف‌تر می‌توانند اندکی دیرتر و قوی‌ترها، زودتر دوره‌ی جمع‌بندی خود را شروع کنند. به طور کلی این دوره از 15 اسفند آغاز و تا روز قبل از کنکور ادامه می‌یابد.

مراحل دوره‌ی جمع‌بندی 

ایام باقی‌مانده تا کنکور (دوره‌ی جمع‌بندی) را به سه مرحله تقسیم کنید.

1- مرحله‌ی اول: از 15 اسفند تا آخر فروردین

2- مرحله‌ی دوم: از اول اردیبهشت ماه تا اول خرداد

3- مرحله‌ی سوم: از اول خرداد تا پای کنکور

اولین مرحله‌ی جمع‌بندی

در این دوره که از نیمه‌ی دوم اسفندماه آغاز می‌شود و تا پایان فروردین‌ماه ادامه می‌یابد. سه فعالیت زیر را به ترتیب دنبال کنید:

1. اولویت اول: دروس نیمسال دوم پیش‌دانشگاهی را پابه‌پای مدرسه با منابع تست آن بخوانید. سعی کنید از مدرسه عقب نمانید و این دروس تلنبار نشوند. 

2. اولویت دوم: در کنار خواندن دروس ترم دوم پیش‌دانشگاهی، تمام تلاش خود را به کار گیرید، تا دروس نیمه‌تمام یا به قول معروف دروس «زخمی» را تمام کنید. به دروس اختصاصی اهمیت بیش‌تری بدهید. از انجام کارهای پرحجم و غیرضروری و استفاده از منابع کمک درسی متنوع اجتناب کنید.

3. اولویت سوم: درس‌هایی که خوانده‌اید را رها نکنید. برای مرور فشرده‌ی آن‌ها از هم‌اکنون به ویژه در فرودین‌ماه برنامه‌ریزی کنید.

اگر عقب‌افتادگی درسی بیش‌تری دارید، طوری که قادر به انجام سه فعالیت بالا نباشید، بهتر است در اولویت اول، دروس نیمسال دوم را به همراه مدرسه جداً دنبال کنید، در اولویت دوم، به جای تمام کردن همه‌ی دروس خوانده نشده و نیمه‌کاره، فقط روی مباحث کلیدی و پرسؤال کنکور تمرکز کنید یا مباحثی از دست نخورده‌ها را بردارید که سریع‌تر جمع و جور می‌شوند. بطور موقت سایر مباحث نخوانده را از برنامه‌ی خود خارج کنید (تکنیک مطالعه‌ی گزینشی). 

4. آمادگی برای شرکت در اولین آزمون جامع آزمایشی را هدف خود قرار دهید. پس از عید از شرکت در آزمون‌های مرحله‌ای که جامع نیستند، جداً پرهیز کنید، شرکت در این نوع آزمون‌ها موجب کند شدن پیشرفت و جمع‌بندی دروس شما می‌شود.

5. بسیاری از آموزشگاه‌ها و مدارس، عقب‌افتادگی‌های خود را با تنظیم کلاس‌های فوق‌العاده در ایام عید، جبران می‌کنند. مراقب باشید در صورت ضرورت، در این کلاس‌ها یا بخشی از آن‌ها شرکت کنید.

حالا بر اساس نکات گفته شده وضعیت درسی‌تان را معلوم کنید و جهت آمادگی برای اولین آزمون جامع آزمایشی، هدف‌گذاری کنید. در شماره‌ی بعد با دومین مرحله‌ی جمع‌بندی آشنا خواهید شد.


  • احسان افشارمنش

شیوه مطاله

شیوه های مطالعه

نظرات (۱)

با تشکر از مطلب عالیتون

در ضمن "درون" نه،  "دروس"
لطفا اصلاح شود.
پاسخ مشاور:
تشکر

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">